la trilogia del poble

 
 

La trilogia del poble és un projecte triennal (2019, 2020, 2021) que produeix la companyia Amfiteatre i representa el retorn del clàssic consagrat a la ciutat. Es representaran a Sabadell, durant els tres maigs dels propers tres anys, tres autèntics hits del cànon universal.

La trilogia d'obres clàssiques i cultes és anomenada "del poble" perquè cada un dels tres espectacles està fortament lligat a la idea de poble, de ciutadà, i al tractament que històricament ha rebut la relació individu-poble o individu-societat. Malgrat aquest tret que les uneix tan fortament, les tres obres són radicalment diferents.

Aquest any, Un Enemic del Poble.

 
IMG_6494.jpeg

coriolà

2019, WILLIAM SHAKESPEARE

 

Un dels Shakespeare menys conegut, menys representat i menys difós però alhora un dels més apreciats i aplaudits per espectadors i crítica. Parla d’un dels homes més poderosos de l’antiga república romana però alhora un dels més odiats pels seus conciutadans. La brillant maquinària tràgica, com tant sovint en Shakespeare, ens deixa una obra memorable i digna de ser recordada sovint, encara que es representa més aviat poc. 

 
ian-espinosa-223462-unsplash.jpg

un enemic del poble

2020, HENRIK IBSEN

 

La segona obra de la trilogia del poble és la que ningú no dubta que és la millor de les obres polítiques del naturalisme teatral. Amb alguns dels personatges més treballats del dramaturg suec Henrik Ibsen, Un Enemic del Poble és una dura crítica a la democràcia que sovint elogiem sense conèixer-ne el costat més fosc.

Amb Shakespeare al primer any i Ibsen al segon, estem reunint probablement alguns dels tràgics que encapçalen el cànon universal.

Un Enemic del Poble es representarà la pròxima primavera a Sabadell. Les funcions seran tots els divendres i dissabtes del maig 2020, els dies 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 i 30.

 
cherry-laithang-312590-unsplash.jpg

antígona

2021, SÒFOCLES

 

 L’Antígona de Sòfocles és el clàssic dels clàssics del gènere tràgic, i no en va el drama preferit dels grecs del segle V a. C., que tremolaven tant com nosaltres amb aquesta obra esbudelladora, que malgrat haver estat escrita fa més de 2500 anys, segueix interpel·lant-nos i sent d’imminent actualitat.

Cap obra sinó aquesta podia tancar la trilogia. La peça més gran del tràgic més gran de l’era de la tragèdia antiga.